Startsidan

Sindys Foundlings

Försvunnen Hund - TIPS

Solskenshistorier

Sponsorer

Hundstall

Kontakt 

Facebook

Vi finns på Facebook

Bli medlem

AUKTIONER/Tävlingar

Artiklar

Länkar

Gästbok

Berättelse 2012-04-14

Vår sponsor ORIJEN från Stockholm har gjort det igen – Det är andra gången de skänker så mycket hund och kattfoder till vår förening

Vår stora sponsor ORIJEN i Stockholm har skänkt oss 1500 kg kattfoder och ca 300 kg hundfoder. Det är andra gången Sindys Foundlings får möjlighet att göra så stor skillnad för så många djur från ORIJEN.

Hundfodret på 300 kg skänktes till en mindre ideell verksamhet i Stockholm som gör ett fantastiskt arbete för hundar som har haft det svårt och som sedan söker nya hem när de har rehabiliterats färdigt - Ett enkelt val för oss.

Men gällande kattfodret på 1500 kg funderade vi den här gången på om Göteborg skulle kunna vara aktuellt - Flera i styrelsen bor där och har många kontakter med organisationer och ideella föreningar.

Men hur skulle vi lösa leveransen från Stockholm till Göteborg?  

Vår ordförande Nina Englund kontaktade Ebba Magnusson på transportföretaget NordicTransport i Göteborg och med sitt fantastiska engagemang hjälpte hon till att samordna logistiken tillsammans med Jerry Bengtsson från transportföretaget GFT som hade första körningen av leverans från Stockholm till Göteborg.

Vid ankomsten i Göteborg tog chaufför Göran Holmgren på NordicTransport över för vidare transport till ordförande Nina Englund i Bohus. Två körningar blev det. Ni ser hela kedjan som gjorde detta möjligt och med djuren i fokus.

Ett stort och varmt tack till vår sponsor ORIJEN och transportföretagen som gjorde denna leverans möjlig, ni har varit med och gjort skillnad för så många djur.

Vi har fått hjälp med kattfoder
Som ni ser är det inte bara är katter som utfodras med kattfoder. Här är det även igelkottar, fåglar mm som rehabiliteras för att så småningom släppas ut i sin naturliga miljö när de har fått tillräckligt med styrka.

Alla dessa föreningar jobbar helt ideellt precis som vi i Sindys Foundlings och vi är så glada att kunna getts möjlighet att skänka kattfoder till
Fågelcentralen, Kottecentralen, Göteborgs Djurskydd, Djurens samarittjänst i Gråbo och Trollhättans Kattsluss. Besök gärna respektive hemsida eller Facebooksida och följ alla fantastiska djuröden och engagemang hos de som jobbar ideellt (samtliga är direktlänkade).

Vi har även haft möjlighet att dela ut kattfoder till privatpersoner som har behövt det. Det är helt fantastiskt att så många djur fått ta del av denna gåva från vår sponsor ORIJEN och det är vi i styrelsen så glada för
.


Berättelse 2011-10-15

 
Det kom ett trevligt mejl till Sindys Foundlings brevlåda en dag i oktober - ORIJEN vill skänka hund och kattfoder
    
Ett mejl från företaget ORIJEN som har ett biologisk korrekt hund- och kattfoder i egen klass. De ville skänka foder till föreningen Sindys Foundlings som vi vidare kunde förmedla till hund- och kattstall.

Ni kommer säkert ihåg när vi tidigare skrev om Hundstallets vädjan om deras kris på hundfoder i sommras.Vår ordförande Nina i Sindys Foundlings agerade direkt då och skickade ut en vädjan till flera Zoobutiker i Stockholm. Vi fick ett fantastiskt gensvar då ett företag med två butiker ville vara med och skänka till Hundstallet.

Men det mejl som nu kom till vår brevlåda ville företaget ORIJEN skänka 700 kg hund- och kattfoder. Vi trodde inte det var sant, så mycket foder som vår förening Sindys Foundlings fick förmånen att leverera och som kunde göra skillnad för så många djur. Medlemmarna i vår förening är utsprida runt om i hela Sverige. Men ännu en gång erbjuder sig Sodad Iskander att lösa den frågan om leveransen tillsammans med sina hundar Ceasar och Novy Maximus.


Det visade sig vara 1700 kg hund- och kattfoder
Sodad anländer i sin personbil tillsammans med sina assistenter Ceasar och Novy Maximus till ORIJEN i Stockholm och det visade sig vara 1700 kg istället för 700 kg. Vilken glädjeyra, vi var glada redan innan, men nu, hur skulle vi lösa den leveransen? Flitigt diskuterades olika alternativ av medlemmarna inne på Facebook, den grupp som är öppen endast för betalande medlemmar. Men det var mycket foder och det bästa vore en större transport.

Då tog Nina kontakt med företaget Auto Biluthyrning på Östgötagatan, Södermalm i Stockholm. Och visst ville de sponsra med en skåpbil för leverans av fodret. Och dit åkte Sodad med sina assistenter, Ceasar och Novy Maximus.

När Sodad slutligen var klar med leveransen hade Kattstallet fått kattmat på ca 400 kg, Hundstallet fått hundmat på ca 700 kg, Stadsmissionen hund- och kattmat på ca 450 kg och en annan ideell hundförening på ca 150 kg. Ni kan förstå att denna gåva till föreningen Sindys Foundlings gjorde en stor skillnad för så många hundar och katter.

Ett hjärtligt tack till ORIJEN, Auto Biluthyrning och Sodad med assistenter som gjorde detta möjligt.Berättelse 2011-07-15

 
Kris på hundfoder på Hundstallet - En akut vädjan om
brist på hundfoder stod det att läsa på Hundstallets Blogg
 
 
Ordförande i Sindys Foundlings agerade snabbt och skickade ut en vädjan till flera Zoobutiker i Stockholm med en kort presentation om vilka vi är och med en förfrågan om de kunde skänka en eller flera säckar till Hundstallet pga. av deras nuvarande kris på hundfoder.

Ganska snabbt kom det ett svar från CRT Zoologiska som finns både i Bandhagen och Haninge. De ville absolut hjälpa till att bidra med hundfoder till Hundstallet. CRT Zoologiska ville skänka en hel pall med hundfoder. Ett fantastiskt gensvar som vi inte trodde var möjligt. Ytterliggare säckar med hundfoder väntas från deras andra butik i Bandhagen.

Så en varm sommardag i juli skulle hundfodret hämtas för att fraktas vidare till Hundstallet i Bromma. Men hur skulle vi lösa det? Då erbjuder sig en av våra medlemmar Sodad Iskander boende i Stockholm att lösa den frågan tillsammans med sin hund Ceasar.

Sodad är popartist och musiker och har tidigare agerat behjärtansvärt när han och hunden Ceasar försökte hjälpa en livlös man utomhus när andra flanörer bara gick vidare på gatan.
Men så var det äntligen dags att köra hundfodret från CRT Zoologiska i Haninge till destination Hundstallet i Bromma.
Tänk vilket team de båda är, Sodad och hunden Ceasar.

Sindys Foundlings Copyright